İSTANBUL / PENDİK - Abdurrahmangazi Ortaokulu

Bahçelievler Mah.Barış Sok.No17 Pendik
Parlayan Gözler Parlayan Gelecek
Misyon
Türk Milli Eğitimi’ nin amaç ve ilkeleri doğrultusunda; Tüm benliğiyle insan, vatan, millet, bayrak, Atatürk sevgisi ve saygısıyla dolu; Gerçek gücün “Birlik içinde çeşitlilik, çeşitlilik içinde birlik” olduğuna inanan, inancının gereğini davranışlarıyla gösteren;Demokrasi, laiklik, toplumsal değerleri koruma, vatan sevgisi gibi kavramları yaşam tarzı olarak kabullenen ve uygulayabilen;Bir üst öğretim kurumuna devam edebilecek eğitim ve öğretimsel alt yapıyla donanmış; Mutluluğu, sevgiyi ve sorumluluğu paylaşmakta gören ve bilen;Hoşgörülü, anlayışlı, sabırlı;demokratik,laik düşünceli ve davranışı sağlam bir kişilikve karakter sahibi bireyler olarak yetiştirmek.
Başarılar
İLKE VE DEĞERLERİMİZ 1. Atatürk İlke ve İnkılaplarını esas alırız. 2. Her öğrenciye uygun ortam sağlandığında tam öğrenmenin gerçekleşeceğini düşünürüz. 3. Sosyal, kültürel ve sportif becerisi gelişmiş öğrenciler yetiştiririz. 4. Biz, kendimize ve birbirimize güveniriz. 5. Aile en büyük destekçimizdir. 6. Okulumuz yaşamın daima içindedir. 7. Sevgi dolu, hoşgörülü, anlayışlıyız. 8. Okul, yaşam ve gelecek bir bütündür. 9. Öğrencilerimizin geleceğinin bizim geleceğimiz olduğuna inanırız. 10. Çocuklarımıza mutlu bir gelecek kurarız. 11. Geçmiş ve gelecek arasında kurulan köprüyüz. 12. Özgüveni yüksek, geleceği tasarlayabilen, çevreyle barışık bireyler yetiştiriyoruz. 13. Mutlu bir geleceği, kendisiyle barışık çocuklar yetiştirerek kurabiliriz. 14. Bilgi çalıştıkça çoğalır, çalışmak en önemli kazanımdır. 15. Okulumuz yalnızca Eğitim-Öğretim faaliyetlerinin yapıldığı yer değildir, Okulumuz bir yaşam alanıdır. 16. Eğitim, sanattır.
Öğretim Şekli :SABAHÇI
Ulaşım
E-5 üzerinden gelenler Pendik Köprüsü yönüne dönün. İtfaiyeyi görünce ilk ışıklardan sola dönün. Yolu devam ettiğinizde alt geçitten geçtikten sonra tekrar sola dönün. Yolu takip edin. Okulu göreceksiniz. Toplu taşıma araçları ile gelenler Şaban üst geçitte inip yürüyerek 2 dk. da okula ulaşabilirler.
Eğitimde İyi Örnekler, Ailece Okuyoruz, Geri Dönüşüm Projeleri
Against Piracy E-twinning